Címlap Előrehaladási jelentések 2. számú projekt előrehaladási jelentés
2. számú projekt előrehaladási jelentés PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Varju Lajos   

1. A JELENTÉS AZONOSÍTÓ ADATAI:


    ADJON RÖVID, KÖZZÉTEHETŐ ÖSSZEFOGLALÓT A TELJES PROJEKT SZAKMAI MEGVALÓSULÁSÁRÓL, KIEMELTEN A JELENTÉSTÉTELI IDŐSZAKBAN ELÉRT EREDMÉNYEKRŐL!

    A Magyar Állam nevében eljáró MNV Zrt. 2009. 04.21-én megadta a projekt végrehajtásához tulajdonosi
    hozzájárulását, így a projekt végrehajtás megkezdődött.
    2009. 05. 06-án hivatalosan is megtörtént a munkaterület átadása, majd 2009.05.21-én az ünnepélyes
    nyitórendezvény.
    A munkaterület átadáson elhangzottak ismeretében gőzerővel megindult a kiviteli tervezés, a Nagykőrös
    belterületi közműkiváltások tervezése és engedélyeztetése, valamint a főbb építési anyagok típusának és
    beszállítóinak leszerződése.
    A kivitelezés előkészítésével párhuzamosan megkezdődött a tervszerű tömegkommunikáció, a kötelező
    tartalmi elemek (pl. \\'A\\' típusú tábla felállítása) között a minél szélesebb körű és eszközrendszerű
    tömegtájékoztatásra helyezve a hangsúlyt.

    Csatorna építés

    Az építési ütemterv elkészült, június első hetében a feltáró talajmunkák megkezdődtek és június 08-án a
    projekt legnagyobb kihívását jelentő Nagykőrös belterületi csőfektetés is elindult. A kedvező időjárási, talaj és talajvíz viszonyoknak, a választott építési technológiának és csőanyagnak köszönhetően a csőfektetés jól haladt, november közepére a teljes belterületi szakasz elkészült.( 33+500 -33+628 km. szelvény között a földmedrű szakasz, 33+628 -34+287 km. között 1400 mm. átmérőjű zárt csatorna, 33+287 - 34+910 km.között 1600 mm. átmérőjű zártcsatorna, 33+910 -35+100 km. között földmedrű szakasz rekonstrukciója). Elkészültek a csatlakozó csapadékvíz csatornák bekötő elemei, a csővezeték befolyási és kifolyási végénél tervezett burkolatok. a megbontott utak, földterületek helyreállítása, a megszüntetett csatornameder betöltése. A teljes területrendezés, füvesítés, fásítás jövő év tavaszán készül el.
    A külterületen megkezdődött a megsérült átereszek bontása és helyükön a vízvisszatartásra alkalmas új műtárgyak építése. A 37+608 és a 36+621 km. szelvényben tervezett 1600 mm. átmérőjű műtárgyak elkészültek, folyamatban van a 39+605 km. szelvénybe tervezett 800 mm. átmérőjű műtárgy építése.
    A földmedrű szakasz rekonstrukciója keretében megkezdtük 33+500 – 31+650 km. szelvények között a csatorna kotrását és a természetvédelmi célú kiöblösítéseket (meandereztetés)
    . A monitoring állomásokhoz szükséges terv elkészült, a terv alapján megépítettük a vízszint és vízsebesség mérő állomások műtárgyait ( 1+667 km. és 33+000 km. szelvény), beszereztük a hozzá szükséges műszereket és a mobil vízminőség mérő műszert (szondát).
    Torkolati szivattyútelep

    A munkaterületet 2009. 07. 15-én adtuk át a kivitelezőnek. Kitűzettük a munkaterület határait, egyezséget kötöttünk a szomszédos tulajdonosokkal az építés idején szükséges ideiglenes területhasználatról, kitűzettük a különféle építmények helyét. Elkészültek a mélyépítményi, gépészeti és elektromos kiviteli tervek. A jelentés készítés időpontjáig elkészült a szivattyútelep, ( mentetlen oldali fogadóakna, mentetlen oldali tolózár akna, mentett oldali szívóakna,3 db. csőszivattyú, mozgó gerebek, szállítószalagok,villamos kapcsoló- és vezérlőszekrények,villamos szekrények és automatika kezelőépülete,primer és szekunder oldali energia ellátás),próbaüzemi eljárás, beszabályozás december 16 – 17-én lesz

    Torkolati tározó

    Elkészült a tározó területének megvásárlásához vagy kisajátításához szükséges terület megosztási vázrajz, mely hatósági eljárás alatt van. Kiválasztottuk az ügyet intéző ügyvédi irodát. Várjuk a Nemzeti Vagyonkezelő ZRT. engedélyét a területvásárlás megkezdéséhez, eljárásuk 4 és fél hónapja tart, engedély még nincs.

    Marketing és nyilvánosság

    Elkészült a 2. számú szórólap, melyet az érintett Önkormányzatoknál elhelyezett információs ládákba elhelyeztünk. 2009. 09. 14-én a Miniszterelnöki Hivatallal közösen sajtóbemutatót tartottunk, melyet dr. Újhelyi István államtitkár vezetett, részt vett Steiner Pál KMO Régió Tanács vezetője, a kivitelező, a KÖTI-KÖVIZIG és Nagykőrös ÖK. vezetője. Országos és helyi média munkatársainak a projekt célkitűzéseit és a kivitelezés előre haladását mutattuk be. A helyi TV adásában rendszeresen ismétlik az eseményről készült tudósítást. Folyamatos fotódokumentációval kísérjük a kivitelezés előre haladását. Elkészült a projekt honlapja, melyen szöveges és fotódokumentáció mutatja be a projekt előre haladását. Üzembe helyeztük a projekt telefonos „zöldszámát”, melyen a projektmenedzser érhető el az érdeklődőknek. Október folyamán belső és külső érdeklődőknek mutattuk be a projektet ( KÖTI-KÖVIZIG munkatársak illetve FETI- KÖVIZIG Nyíregyháza). A belterületi munkák végeztével november 20-án sajtóbejárást tartottunk, melyen Nagykőrös város vezetői, képviselő testületének tagjai, a kivitelező, a projektgazda és a média képviselői vettek részt. A bejáráson részt vett a KÖTI-KÖVIZIG Hollandiából érkezett szakmai vendége, aki projekt előkészítéssel és menedzseléssel foglalkozik.